Dirigent

De vaste dirigent tijdens het Allerzielenmeezingconcert is Yt Nicolai. Ook in 2021 is zij er weer bij. Hieronder vindt u meer informatie.

Yt Nicolai

YT NICOLAI studeerde, na de studie sociaal-cultureel werk aan de Sociale Academie van Kampen, schoolmuziek en koordirectie bij Kees Stolwijk aan het conservatorium van Enschede. Na het praktijkdiploma vervolgde zij haar studie koordirectie bij Jos Leussink aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. In 1998 behaalde ze cum laude haar einddiploma met een uitvoering van o.a. Les Noces van Strawinsky.

Yt Nicolai dirigeerde vele oratoriumkoren, kamerkoren en projectkoren. Haar carrière begon met kamerkoor Canteklaer in Enschede, dat zij in 1989 oprichtte. Een greep uit wat volgde: Studentenkoor Amsterdam, vocaal ensemble COQU in Utrecht, Vrouwenkamerkoor Twente, Voca Deventer en meezingconcerten in het land. Naast het gangbare repertoire zoals de passies van Bach, Ein Deutsches Requiem van Brahms, Händels Messiah en de Schöpfung van Haydn programmeert Yt graag minder bekende en nieuwe werken van bijvoorbeeld Joost Kleppe, Bernard van Beurden, Alfred Desenclos.

Momenteel is Yt artistiek leider van het Oost-Nederlands Vrouwenkamerkoor Voca Me en Bachwerkplaats Diepenheim. Naast haar werkzaamheden als dirigent is Yt Nicolai als docent verbonden aan Saxion Hogescholen.