Solisten

De eerste solist is bekend: tijdens het Allerzielenmeezingconcert 2020 is Marjon Strijk er weer bij! De bekendmaking van de andere solisten volgt zo spoedig mogelijk. Lees hieronder nadere toelichting van Marjon Strijk. 

MARJON STRIJK (sopraan) studeerde solozang bij Jeanne Companjen welke studie zij voortzette bij Eugenie Ditewig en Elena Vink. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr (met pianist Jeroen Snijder) en bij Michael Chance.

Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd haar medewerking te verlenen aan verschillende koorconcerten. Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van Schütz, Buxtehude, Charpentier naar Bach, Händel, Rameau via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms. Ook zingt zij hedendaagse muziek zoals het Requiem van Rutter en Angel of Light van Gert Oost (première).

Marjon werkte als soliste met dirigenten als Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Peter Harvey, Klaas Stok en Stephan MacLeod. Ook werkte ze mee aan verscheidene cd-opnamen zoals Mozart’s Requiem en het beroemde Miserere van Gregorio Allegri.

Marjon Strijk zingt, naast haar solo-optredens, in verscheidene professionele ensembles. Daarnaast is Marjon vast verbonden aan het (solisten)ensemble van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven, waarbij zij in 2004 meewerkte aan een cd-opname van Bach’s Johannes Passion die in solistische bezetting werd uitgevoerd.

Marjon maakt deel uit van het vermaarde internationale solistenensemble Quink. Ook in het theater heeft Marjon ervaring, in een productie van Theater Sonnevanck, een voorstelling voor twee sopranen, twee acteurs, een barokcellist en een klavecinist met muziek van Händel, Purcell en Monteverdi o.l.v. regisseur Flora Verbrugge (Enschede).

Marjon Strijk (Foto: marjonstrijk.nl)