Solisten

De sopraan Marjon Strijk ontdekte haar liefde voor het zingen al op zeer jeugdige leeftijd. Zij studeerde solozang bij Jeanne Companjen, welke studie zij voortzette bij Eugenie Ditewig en Elena Vink. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr (met pianist Jeroen Snijder) en bij Michael Chance.

Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd haar medewerking te verlenen aan verschillende koorconcerten in den lande. Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van Schütz, Buxtehude, Charpentier naar Bach, Händel, Rameau via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms. Ook zingt Strijk hedendaagse muziek zoals het Requiem van Rutter en Angel of Light van Gert Oost (première). Ze maakte indruk met de indringende cyclus van H. Andriessen voor Sopraan en orkest: Miroir de Peine. 

Marjon Strijk werkte als soliste met dirigenten als Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Peter Harvey, Klaas Stok en Stephan MacLeod. Op 3 en 4 mei 2014 zong Strijk de rol van Anne Frank in het oratorium ‘Annelies’, in het bijzijn van de componist James Witbourn. Het maakte grote indruk op het publiek.

 

Coert van den Berg begon na een opleiding aan de Hotelschool zijn zangstudie bij Felix Schoonenboom aan het Conservatorium in Zwolle. Hij volgde er zijn eerste masterclasses gegeven door Max van Egmond, Charlotte Margiono en Jard van Nes. Zijn 2e Fase opleiding deed hij bij Cora Canne Meijer. Op dit moment is Livio Gabrielli zijn coach. 

Coert van den Berg zong in verschillende operavoorstellingen waaronder Sarastro in die Zauberflöte (Mozart), Osmin in de Entführung aus dem Serail (Mozart), Caronte in de Orfeo (Monteverdi) en King Arthur (Purcell). Ook is hij een veelgevraagd Oratorium- en Concertzanger. De passionen en cantates van Bach, Messiah van Handel, het Mozart Requiem en de Schöpfung van Haydn behoren tot regelmatig terugkerend repertoire. 

Deze maanden staan ook verschillende liedrecitals op het programma met onder andere de Winterreise van Schubert. Van den Berg werkt regelmatig mee aan concerten en cd opnames van professionele ensembles in binnen – en buitenland. Hij is verbonden aan Cappella Amsterdam en zong met de Nederlandse Bachvereniging en het Groot Omroepkoor.